Vše o kadidlech

Nebe na Zemi: Ikony

Slevy

Prohlédnuté produkty

Novinky

Nové Magnetka s Ikonou Panny Marie Hodegetrie Zobrazit větší

Magnetka s ikonou Panny Marie "Hodegetrie" a Ježíšem

Nový produkt

  • Vyrobeno v Řecku
  • Rozměr 8.5 x 5 cm

Více informací

12 ks

Zakoupením tohoto produktu získáte až 5 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 5 věrnostních bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 1 Kč.


59 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Tato magnetka zobrazuje ikonu Panny Marie Hodegetrie, což je tradiční zobrazení, kde Panna Marie ukazuje na Ježíše jako na cestu (hodēgos) k spáse. Ikona je obvykle spojována s ochranou a vedením věřících. Tento typ ikonografie je velmi vážený v pravoslavné církvi a často se nachází v kostelech a domácnostech věřících. Magnetka spojuje tento hluboký duchovní význam s praktičností a je vyráběna v Řecku, což zdůrazňuje její autentickou spojitost s pravoslavnou kulturou.

Ikona Panny Marie Hodegetrie, často nazývaná také jako "Ukazatelka cesty", je jedním z nejstarších a nejuctívanějších typů ikon Panny Marie v pravoslaví. Původně pravděpodobně vznikla v Konstantinopoli, tato ikona zobrazuje Pannu Marii držící Dítě Ježíše, které dává požehnání. Je symbolem ochrany a vedení a bývá často spojována s mnoha zázraky a příběhy, které podtrhují její význam v pravoslavné víře a kultuře.

Recenze

Napsat recenzi

Magnetka s ikonou Panny Marie "Hodegetrie" a Ježíšem

Magnetka s ikonou Panny Marie "Hodegetrie" a Ježíšem

  • Vyrobeno v Řecku
  • Rozměr 8.5 x 5 cm

30 dalších produktů ve stejné kategorii: